Voldsom regn på Sri Lanka

Vejret her på Sri Lanka har været dårligt de seneste uger. Det har regnet voldsomt og der har været jordskred mange steder i bjergene. Mange veje har været lukket og det har ramt te-produktionen, da det har været muligt at få bladene frem til fabrikkerne i tide. Våde blande har betydet længere tørretid og større omkostninger.

Ved kysten er de fleste turister blevet på deres hoteller, hvilket har været dårligt for de mange butikker, der normalt har deres travleste periode i slutningen af december og starten af januar. Selvom det er et stort problem, er det alligevel fascinerende, når det regner så voldsomt at dråber bliver til stråler, veje bliver til floder og man tvivler på om taget holder. Det er varmt, liftfugtigheden er høj og intet kan tørre. Der er enorme kræfter på spil, lyden af vandet er voldsom, himlen dekoreret af kæmpe lyn, tordenbrag der får alt til at ryste – man kan ikke lade være med at tænke på, at hvis ikke snart det stopper, bliver vi alle skyllet ud i havet – det er faktisk temmelig skræmmende, og jeg kan godt forstå at templerne er fyldt til bristepunktet få trods af vejret.

Vi ligger langt under vores normalt omsætning i alle butikker, selvom et vejrskifte i sidste uge, gav nogle af de travleste dage i Chaplons historie. Nu er der varslet sol og 35 grader ”så langt øjet kan se” – et tiltrængt vejrskifte for hele øen.

Ny præsident giver nye håb for alle på Sri Lanka 

Det kommer som en stor overraskelse for de fleste her på øen, at den populære afgående præsident Mahinda Rajapaksha tabte valget.

Han nyder stor respekt lokalt, da han på øen ses som helten der stoppede krigen i nord, fik gang i turismen og anlagt store vejanlæg langs kysten. Men med lovning om bedre fordeling af statens økonomiske midler og ændring af kontroversielle love, lykkes det Maithripala Sirisena at stige kraftigt i meningsmålingerne i ugerne op til valget, og til sidst at løbe med sejren.